Upute za online nastavu

Za nastavu uživo koristimo alat Google Meet za kojeg je dovoljno da imate otvorenu Gmail elektroničku poštu da bi ste mogli pristupiti nastavi uživo. Prilikom spajanja s računala preporučujemo Google Chrome internetski preglednik.

Prijavite se u vaš Gmail račun i slijedite upute. Prvi korak je da odaberete poslovnicu u kojoj ste upisani, nakon čega se automatski pokreće aplikacija Google Meet (na računalu se pokrene unutar web preglednika) gdje trebate zatražiti pridruživanje  (vidi sliku dole) online predavanjima.

Kad predavač prihvati vašu prijavu otvara se sučelje preko kojeg pratite nastavu.

Da bi sučelje bilo pregledno (kao na slici gore), potrebno je samo napraviti sljedeće. Kliknite na dugme sa tri točkice koje se nalazi kraj kontrola poziva, zatim odaberite Promjeni izgled. U postavkama prikaza odaberite  Bočna traka i potvrdite klikom na X.

Radi što kvalitetnije veze bilo bi dobro da isključite svoju kameru, a mikrofon uključujete prema potrebi ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako nakon spajanja ima bilo kakvih problema sa zvukom ili slikom obavijestite predavača tako da pokrenete chat I pošaljete poruku o određenom problemu. Chat će te pokrenuti klikom u gornjem desnom kutu.